Practica la Logos a fost o surpriză placută pentru mine. Citisem pe internet despre cursurile lor pentru copii, despre faptul că îmbină matematica sau tehnologia cu alte materii pentru ca informațiile să fie mai usor de asimilat și chiar eram curioasă cum reușesc să facă asta. M-am bucurat că Silvia Timișescu, îndrumătorul nostru, ne-a implicat atât de mult în activitățile pe care le desfășura (organizarea modulelor, proiectarea fișelor de lucru, comunicarea cu părinții copiilor). Cel mai mult mi-a plăcut că majoritatea activităților pe care le-am făcut erau interactive, iar Silvia era foarte deschisă cu noi și ne dădea mereu sfaturi în ceea ce privește îmbunătățirea calităților noastre pedagogice.

Georgiana

Studentă anul III, MATEMATICĂ

Logos Academy oferă și în acest an oportunități de practică pentru studenții Facultății de Matematică și Informatică, de la fiecare dintre domeniile: MATE, MATE-INFO și INFO.

Perioada de desfășurare a programului de practică este 2-22 iulie 2018. În perioada propusă fiecare stundent va avea ocazia de a acumula cel puțin 20 ore de practică.

Printre activitățile ce vor fi desfășutate se numără:

  • prezentare – activități Logos Academy
  • dezbatere – sistemul educațional românesc
  • training – metode de predare
  • training – profilul de formare al elevului
  • training – realizare de materiale didactice
  • training – metode de evaluare
  • prezentare – programe internaționale de evaluare (PISA, TIMSS)
  • practică pedagogică – asistare & predare (în limita locurilor disponibile)

Se va afișa în curând programul detaliat pentru fiecare domeniul de licență.

Stagiul de practică efectuat în cadrul Logos Academy a constituit o experință de neuitat. Sub atenta îndrumare a Silviei am reușit să înțeleg și să învăț care sunt principalele calități ale unui profesor așa încât să pot transmite și celorlalți din cunoștințele acumulate într-un mod cât mai atractiv și interactiv. După finalizarea stagiului de practică, experiența la Logos m-a determinat să continui sa lucrez cu copiii. Astfel că și astăzi cu mare drag și implicare încerc să ajut copiii să descopere tainele informaticii.

Denisa

Studentă anul III, INFORMATICĂ