sursa foto: pixabay.com

autor Alina Oncescu

Sunt profesor pentru învățământul primar în cadrul Logos Academy și îi ajut pe copii să învețe, să fie mai creativi și mai siguri în forțele proprii, mai îndrăzneți și mai dornici de cunoaștere. Iată care sunt îndemnurile care mă călăuzesc în activitatea pe care o desfășor:

  1. Ai grijă de propria persoană, de sănătatea fizică și psihică, de aspectul exterior!
  2. Informează-te, documentează-te, explorează noi teritorii! pentru ca viața să nu te ia prin surprindere.
  3. Formează oameni receptivi și echilibrați! emotional-afectiv, capabili să ia singuri decizii corecte și în cunoștință de cauză
  4. Învață-i pe ceilalți să gândească și să fie independenți!
  5. Formează dragostea de patrie și mândria de a fi român!
  6. Fii un model pentru societate oriunde te-ai afla!
  7. Modelează adulții, iar copiii vor fi și ei mai ușor de educat!Dându-le adulților importanța cuvenită, implicându-i în activități ale școlii, coordonându-i să afle mai multe, și elevii de vârste mici vor avea rezultate deosebite.
  8. Stabilește reguli simple, formulate pozitiv, dar nu uita de nevoile și de convingerile celorlalți!
  9. Ajută-i pe ceilalți!De la un mic gest de ajutorare a celor de lângă noi nu mai este decât un mic pas până la fapte care „pot muta munții din loc”.
  10. Învață de la toate!” Admite faptul că oricând poți să mai înveți câte ceva, fie de la elevii tăi, fie de la părinții lor, fie de la cursuri de perfectionare sau de oriunde există o sclipire de inteligență, o informație pertinentă de care te poti folosi în viață.