Classical Education

Modelul Classical Education dezvoltă aptitudini ce ajută elevii să devină persoane autodidacte, să înțeleagă că orice subiect cuprinde o serie de concepte cu informații structurate și să prezinte subiectul în cauză într­-o manieră concisă și persuasivă. Această metodă de instruire a fost folosită de sute de ani. Este forma de educație pe care au primit­-o unii dintre cei mai mari gânditori ai lumii: Arhimede, Galileo, Sir Isaac Newton, William Shakespeare, Albert Einstein, Thomas Jefferson.

Modelul se bazează pe 3 părți: Gramatică, Logică și Retorică. Toate aceste etape se suprapun în mod natural cu fazele dezvoltării cognitive ale copilului.

În primii ani de școală, ce corespund ciclului primar, accentul cade pe asimilarea a cât mai multor noțiuni, ce vor reprezenta baza pentru următoarele etape ale învățării. În anii de gimnaziu, elevii învață să gândească și să se exprime utilizând argumentația, iar la finalul ultimilor ani din învățământul inferior, ei vor fi capabili să analizeze, să sintetizeze și să-­și susțină propriul punct de vedere în legătură cu orice subiect. Toate aceste etape formează împreună Trivium.